De zomervakantie is weer voorbij, tijd voor weer wat regelmaat.
En, drukte in de echtscheidingspraktijk! Want net als in januari na de feestdagen blijkt ook na de zomervakantie elk jaar weer sprake te zijn van een ware scheidingsgolf. Blijkbaar hopen en proberen veel koppels van wie de relatie wankelt, tijdens hun vakantie toch nog nader tot elkaar te komen. In plaats van rust te brengen, kan een vakantie er echter ook voor zorgen dat conflicten escaleren en opgespaarde irritaties hun weg naar buiten vinden. Een periode van rust is vaak ook de druppel die de emmer doet overlopen. De vakantie is dus niet de oorzaak, maar wel de aanleiding om weer thuisgekomen de telefoon te pakken om een afspraak te maken bij de mediator of advocaat.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor vFAS (de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen. Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september plaats.

Dus wilt u een gratis scheidingscheck, een kennismakings- of intakegesprek? Kom langs aanstaande vrijdag 11 september 2015 tussen 9:00 en 17:00 uur, in De WERKplaats Maastricht, (Sint Annalaan 60) voor alle informatie over scheiden en vrijblijvend advies en voor een lekkere kop koffie!

CategoryScheiden