Mijn naam is Isabelle Daemen-Demarteau. Aangenaam kennis met u te maken.

Na een stage bij een advocatenkantoor en een bijbaantje als jurist wist ik het zeker, ik wilde advocaat worden. Dus direct na mijn rechtenstudie werd ik in 2003 in de Haagse Rechtbank beëdigd als advocaat.

De eerste jaren werkte ik als advocaat in loondienst, aanvankelijk vanuit de Randstad, waar ik toen woonde, later vanuit Maastricht. Ook volgde ik in deze periode de Specialisatieopleiding Familierecht en opleiding tot mediator/scheidingsbemiddelaar.

In 2009 verhuisde ik terug naar Zuid-Limburg, waar ik ook vandaan kom, en vervolgens ben ik in 2014 mijn eigen kantoor Daemen Advocatuur & Mediation gestart.

Mijn doel is om goede juridische bijstand te verlenen aan cliënten, die dat om wat voor reden dan ook nodig hebben. Omdat zij voor de rechter moeten verschijnen of anderszins te maken hebben gekregen met een juridisch conflict of geschil.

Over het algemeen is dat niet prettig en leidt dit tot spanning. Ik help u hierbij door u te adviseren, te begeleiden of u als advocaat bij te staan tijdens een rechtszitting.

Hierbij heb ik altijd oog voor de persoon en het verhaal achter de zaak. Daar maak ik tijd voor. Ik behandel geen dossiers, maar sta mensen bij die in zo’n dossier een rol spelen. Ik leg u uit wat u te wachten staat.

Als u goed bent voorbereid, komt u goed beslagen ten ijs. Dat komt het resultaat altijd ten goede. Zodat u daarna weer verder kunt en de zon weer gaat schijnen.

Vandaar ook de zon in mijn logo. Het driehoekje van de letter D is ook wel een pijltje naar rechts en staat voor Verder, Vooruit.

Geregeld wordt mij de vraag gesteld of ik zelf getrouwd ben of kinderen heb. Omdat ik mij bijna dagelijks bezig houd met scheidingen en omgangsproblemen verwacht men blijkbaar dat ik daar zelf verre van blijf. Maar niets is minder waar.

Ik ben getrouwd en met mijn man samen heb ik een zoon. Uit een eerdere relatie had ik al een dochter. Met z’n allen en met een paar beesten wonen we net buiten Maastricht in het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Dus ja, ik geloof nog steeds in de liefde en ik geloof ook dat het soms door allerlei omstandigheden gewoon toch niet werkt en dat het dan maar beter is om uit elkaar te gaan. En dan het liefst met respect voor elkaar. Waarbij ik mensen graag als echtscheidingsadvocaat en/of als mediator begeleid. Want er zullen toch allerlei dingen moeten worden geregeld, zodat je allebei apart weer verder kan.

Uit eigen ervaring weet ik dat je soms door een rottijd heen moet, om vervolgens weer het geluk te vinden. Elk einde is ook een nieuw begin.

Dagelijks en vol passie zet ik mij dus als (ervarings)deskundige in om mijn doel, goede rechtsbijstand te verlenen en die zon weer voor zoveel mogelijk mensen te laten schijnen, te verwezenlijken.